De Workshop Ecoprint Indigo Roest gaat door!

Een bijzondere Ecoprint workshop

Deze workshop onderscheidt zich van andere workshops door het ingrediënt roest. Dit keer niet alleen ijzersulfaat uit een pot of een zakje, maar ook een ritje naar de sloop:

Ere wie ere toekomt

De Duitse Pia Best heb ik in 2014 ontmoet tijdens een viltweek op Cyprus. Een jaar later leerde ik van haar deze Ecoprint-Roest-techniek en daar rolde o.a. dit viscose jersey lapje uit:

Ecoprint roest


Ecoprinten, ecoprinten, ecoprinten…

Na ontwikkeling en oefening ontstond op geheel eigen Carla-wijze de nieuwe Workshop Ecoprint Indigo Roest met hieronder een greep uit de gevarieerde resultaten van cursisten:

Kans

Afgelopen week kwam er een aanvraag van een groepje dames voor de workshop Ecoprint Indigo Roest. Blij verrast heb ik deze workshop voor komende zomer weer op mijn programma mogen zetten. Zo kan het gaan!

Wil je ook meedoen?
Lees meer info over de Workshop Ecoprint Indigo Roest

Geplaatst in Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, ecoprint kleur, EcoPrinten | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Slow Fashion Show Floriade Expo 2022 Deel 3 Katoen & Ecoprint

Ecoprinten = upcyclen

T-shirts en katoenen bloesjes opnieuw draagbaar maken met een ecoprint.

Blij met Ecoprint

Onverwacht was Nely megatrots toen ze aan het eind van de workshop haar geprinte tweedehands tuniek uitpakte.

Beseffende dat haar werk naadloos aansloot bij de duurzaamheidsgedachte van de SlowFashionShow Wolunie Expo op de Floriade, vroeg ik haar spontaan of ze haar allereerste prachtige Ecoprint tuniek in Almere wilde laten showen.

Dat wilde ze!

Brede basisworkshop Ecoprint GIFT OF NATURE

Geplaatst in Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, EcoPrinten, Uncategorized | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Slow Fashion Show Floriade Expo 2022. Deel 2 Zijde Natuurlijk geverfd en botanisch geprint.

Ecoprint op zijde leeft

Als zijden stoffen bewerkt worden met botanische prints en natuurlijke pigmenten gebeurt er iets magisch. Wie goed kijkt, ziet dat het subtiele kleurenspel op de glanzende zijde lééft.

Dichterbij de Ecoprints

Deze levendigheid laat zich niet gemakkelijk vangen op foto’s.
Analoog aan hierboven close-up shots voor meer subtiliteit.

Liever Live?

Geplaatst in Arti Eco, Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, ecoprint kleur, EcoPrint Scarf, EcoPrinten, plantaardig verven, Uncategorized | Tags: , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Slow Fashion Show Wolunie Floriade Expo 2022. Deel 1 Natuurlijk geverfd en botanisch geprint leer.

Een glimp van een prachtige dag!

Met dank aan de Floriade, de organisatie, Bertina Slettenhaar en medewerkers, de modellen, de muziek- en geluidsmensen, de fotografen en het publiek.

workshop Ecoprint Leer Naturel

Geplaatst in Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, EcoPrinten, plantaardig verven, Uncategorized | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 reactie

Botanisch printen in het najaar

Herfstoogst
Mooie verse bladeren vinden voor het Ecoprinten wordt steeds een grotere uitdaging naarmate de herfst vordert.
Toch staat de geranium in mijn tuin er nog goed bij.
In het bos vond ik nog wat bramenblad.
En uit een particuliere tuin kon ik nog net wat overhangende Japanse Esdoornbladeren bietsen.
Bij het Kruidenrijk in Haaren bloeiden de goudsbloem en de aardpeer nog volop.
Yvonne zei : “Pluk maar wat je wil.”
Dat liet ik me geen tweede keer zeggen. …

Ecoprinten Leer Naturel

Geplaatst in Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, EcoPrinten, Uncategorized | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 reactie

Amberboom gevonden!

Altijd als mensen bij mij kwamen ecoprinten, en ze haalden amberboombladeren tevoorschijn, was ik stiekem een beetje jaloers. Ik zocht deze bladeren al een hele tijd, maar kon ze nergens vinden. Hoe het precies gebeurde weet ik niet, maar opeens zag het met een vernieuwde blik. De bomen in de Bolsiuslaan, die ik voorheen altijd als esdoorns bestempeld had, bleken amberbomen te zijn. Ik herkende ineens de opkomende felrode herfstkleur, die ik eerder op een internetplaatje had gezien. Blij met deze extra bron. Om de hoek nota bene!

Geplaatst in Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, Ecoprint Leer, EcoPrint on Leather, EcoPrint op Leer, EcoPrinten, Uncategorized | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

SLOWLIVINGSHOW FLORIADE 2022 ALMERE

Supergaaf om op uitnodiging mee te mogen doen aan

SLOWFASHIONSHOW
sustainability – reuse – nature friendly – upcucle

Zaterdag 24 sept 2022 – 16 uur
Paviljoen Shades of Nature – Almeerse Wolunie – Kavel A14
FLORIADE EXPO 2022 ALMERE – the Netherlands

samen met
Arielle van der Vaart
Basudesign
Oudfits
Marian Kastelein
Pointsmade
Saar Snoek

Ontdek het kleurrijke palviljoen van de Almeerse Wolunie
Entree

Tot ziens op de Floriade!

Geplaatst in Botanisch printen, EcoPrint, expositie, slow fashion | Tags: , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Workshop Ecoprint Leer in Schoenenkwartier Waalwijk

Aan het Raadhuisplein in Waalwijk, het plein waar ik in mijn jeugd jaarlijks de eerste prijs won bij de avondvierdaagse met de groep van de turnvereniging, staat nu het spiksplinternieuwe Schoenenkwartier. Uitzinnig mooi verbouwd door CIVIC Architects. Een aanrader om eens te bezoeken.

Ecoprinten op Leer

Wist je dat er in het MAAKLAB van het Schoenenkwartier regelmatig workshops gegeven worden?

Bloemen afdrukken op leer

En ja, ook ik ben gevraagd om een miniworkshop in het museum aan te bieden. Daar ging ik natuurlijk graag op in! Veertien enthousiaste dames (helaas nog geen heren) mochten ervaren hoe de prints op het leer onder de bloemen vandaan kwamen.

Etui van botanisch geprint leer

Dankjewel Marrit voor het versturen van de foto’s van jouw grappig gevoerde ecoprint etuitje.

Tweedaagse Workshop Ecoprint Leer Naturel

Geplaatst in Arti Eco, Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, Ecoprint Leer, EcoPrint on Leather, EcoPrint op Leer, EcoPrinten, Uncategorized | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe maak je mooie Ecoprints op wol en zijde?

Plantaardig verven en Ecoprinten gaan goed samen. Het is een gouden combinatie! Een fantastische manier om jouw Ecoprints naar een hoger plan te tillen. Je hoeft alleen maar de natuurlijke kleurstoffen van de planten hun werk te laten doen.

Hoe leer je beter Ecoprinten?

Graag geef ik in mijn workshops duidelijk gestructureerde aanwijzingen, zodat je gericht en opbouwend aan de slag kan gaan.

Het leuke is dat je bij mij ook mag afwijken van het PLAN. Marion wilde dat bij deze workshop. Samen bespraken we de mogelijkheden en ze sloeg een ander (geel) pad in. Zo kwam ze in andere onderwaterwereldsferen terecht dan de andere deelnemers. Waar ze overigens heel tevreden mee was.
Mooi hè!

Ecoprint plantaardig verven
Ecoprint door Marion Lappenschaar

En omdat ie zo boeiend is, staat de workshop Ecoprinten Plantaardig Verven voor 2023 weer op het programma.

Geplaatst in Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, ecoprint kleur, plantaardig verven, Uncategorized | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Ecoprint tas maken bij Margreeth

Een gezellige, ovaalvormige tas wilde ik graag. Zo eentje die je graag meeneemt als je bloemen gaat verzamelen voor het EcoPrinten. Het was een hele klus om deze tas mét binnenvoering in één dag af te krijgen. Maar met kunst- en vliegwerk is het toch gelukt……..mede dankzij de extra handen van Margreeth van ploeger.bags, Marij en Franca. Super bedankt, dames! Ik maak de foto wel!

Geplaatst in Botanisch printen, EcoPrint, EcoPrint op Leer, EcoPrinten, workshop EcoPrint | Tags: , , , | Een reactie plaatsen