ECOPRINTEN WOL ZIJDE GROEN BLAUW GEEL PLANTAARDIG VERVEN

ZA-ZO 24-25 JUNI 2023

ECOPRINTEN | PLANTAARDIG VERVEN | ZIJDE | WOL | BLAUW | GEEL | GROEN |

T W I N S C A R V E S | O N D E R W A T E R W E R E L D

Ecoprinten en plantaardig verven

Deze Ecoprints zijn de kroon op mijn werk in de zoektocht naar meer kleur bij het Ecoprinten. Natuurlijke kleuren op plantaardige basis. Dat spreekt voor zich!

Aan deze kei-leuke, gecompliceerde workshop kun je meedoen, als je al een keer bij mij ge-ecoprint hebt. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de brede basisworkshop Ecoprint GIFT OF NATURE of de workshop Ecoprint Papier Veganleer

Wat kun je verwachten?
Je krijgt een kijkje in m’n keuken: Al mijn kennis en bevindingen ga ik met je delen. Het werkplan wijst je daarbij de weg.

Je leert hoe je zijde kunt beitsen en blauw of groen kunt verven met behulp van indigo. Je gaat zien hoe de plantaardige verfbaden gemaakt worden. We maken gebruik van beproefde recepten, waardoor het resultaat zoveel mogelijk lichtecht en wasvast is.

Je maakt eerst kleine ecoprint-proeven en dan ga je met de grote zijden of wollen sjaals aan de gang. Als je na het ecoprinten van de gekleurde sjaals de bundel opent, zie je hoe tijdens het ecoprint-proces alle kleuren samengesmolten zijn tot een niet te bedenken, fenomenale onderwaterwereld. Puur natuur!

Atelier Carla van Belle, Gemullehoekenweg 41 5061 MB Oisterwijk
Buitenworkshop
Za-zo 24-25 juni 2023
10-17 uur

€210,- p.p.
Max 8 personen.
Tweedaagse Workshop Ecoprint Wol Zijde Groen Blauw Geel
Inclusief koffie/thee, lekkers, een stevige lunch, beitsmiddelen en natuurlijke kleurstoffen. Zijden sjaals mag je zelf meenemen, maar zijn ook ter plekke verkrijgbaar. Geschatte extra materiaalkosten ongeveer €40 tot €65,- (afhankelijk van de grootte en de stofkeuze van de sjaal).
Je mag gebruik maken van alle hulpmiddelen die in het atelier aanwezig zijn.

Aanmelden kan via carlavanbelle34@gmail.com of via het contactformulier onderaan deze pagina.

Oisterwijk staat in de top 5 van ‘Allermooiste-mooiste-dorp-van-Nederland’. Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden. Lijst met overnachtingsmogelijkheden stuur ik op aanvraag.

Bij twijfel, gewoon mailen.
Jouw bericht wordt zorgvuldig en met respect behandeld.