CARLA

IMG_2412

MISSIE

Schoonheid en een schone wereld.
PASSIE
Ik doe niets liever dan EcoPrinten en Natuurlijk Verven in mijn achtertuin. Vilten kleding is dankbaar printmateriaal. Het begint bij het beitsen van zijde, leer, wol of katoen. Je ziet nog niets maar het proces is begonnen. Dan verven met pigmenten uit de natuur, zoals indigo, meekrap of wouw. En als die mooie kleuren eenmaal tevoorschijn komen, dan ben ik niet meer te stuiten. Tijd voor het heerlijke EcoPrinten: speels creëren met bladeren en bloemen, bundelen en de kookpot zijn werk laten doen.

VISIE

Ik maak mijn werk vanuit intuïtie, met liefde, zorgvuldigheid en vakvrouwschap. Mijn producten zijn geverfd met natuurlijke verfstoffen en zorgvuldig met bladeren bedrukt met het oog op een gezonde toekomst, een schone omgeving en een laag energie verbruik. Op deze hoop ik mee te kunnen werken aan het creëren van een mooie duurzame wereld.

EcoPrint on leather

OPLEIDING

Wat ik voorheen geleerd heb tijdens mijn kunstzinnige opleiding tot Docent Textiele Werkvormen en vaktechnische opleiding tot Lerares Coupeuse zet ik dienstbaar in bij de ontwikkeling van mijn eigen werk en tijdens mijn workshops en masterclasses  ECOPRINT, VILTEN  en NATUURLIJK VERVEN. 

BEDRIJF

Het bedrijf BELLE Vilt & EcoPrint werd in het leven geroepen in 2009 en sindsdien geef ik workshops. Ook werk ik in opdracht en maak ik eigen werk. 

MASTERCLASSES

In 2014 mijn eerste masterclasses EcoPrint en natuurlijk verven gevolgd bij Pia Best-Reininghaus (Duitsland), Vilte Kazlauskaite (Litouwen), Irit Dulman (ISR), Pam de Groot (Australië) en Leentje van Hengel (Nederland)

indigo natural dye

Viscoseprint, gemaakt tijdens een masterclass bij Pia Best Reininghaus. Dit werk werd tentoongesteld in de LocHal in Tilburg, dec 2019-febr 2020.

Dierbaarste lapje EcoPrint Pia

In 2014 naar Istanboel afgereisd om daar van de Turkse viltmeester Mehmet Girgiç (TUR)  de oorspronkelijke viltechnieken te leren. Een gatenvest heb ik gevilt bij Kate Ramsey (IR) en een workshop oppervlaktebewerkingen, zoals sumi en kakishibu gevolgd bij Jorie Johnson (USA/JAP)

IMG_1864.JPG

Workshop Alternative Marling bij Elin Noble  (USA) gevolgd. Niet met natuurlijke verfstoffen, maar wel erg leuk en verrassend.

marmeren-op-zijde

Vervolgens verder gewerkt als autodidact, nieuwe technieken onderzocht, waaronder de ontdekking van mijn eigen methode om leer te beitsen (de Belle Beitsmethode).
Geleidelijk een eigen stijl ontwikkeld…

 


Sinds 2019 heeft het Ecoprinten op leer een grote vlucht genomen. Ook voor deze techniek kun je bij mij terecht voor een workshop.

fullsizeoutput_21c5

In workshops en masterclasses ECOPRINT, VILTEN  en NATUURLIJK VERVEN deel ik mijn inzichten. Van harte welkom!

Met hartelijke groet!

0clip_image002

Meer weten over de workshops klik hier
Lees verder een interview met Carla uit 2016

  0clip_image002