CARLA

IMG_2412
MISSIE
Schoonheid en een schone wereld.
De kunst van het Vilten, EcoPrinten en Natuurlijk Verven doorgeven.

 

Ik maak mijn werk vanuit intuïtie, met liefde, zorgvuldigheid en vakvrouwschap. Mijn producten zijn geverfd met natuurlijke verfstoffen en zorgvuldig met bladeren bedrukt met het oog op een gezonde toekomst, een schone omgeving en een laag energie verbruik. Op deze wijze werken we samen aan het creëren van een mooie duurzame wereld.

 

EcoPrint on leather

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat ik voorheen geleerd heb tijdens mijn kunstzinnige en vaktechnische opleidingen tot Docent Textiele Werkvormen en Lerares Coupeuse zet ik dienstbaar in bij de ontwikkeling van mijn eigen werk en tijdens mijn workshops en masterclasses VILTEN, ECOPRINT en NATUURLIJK VERVEN. 

Het bedrijf BELLE Vilt & EcoPrint werd in het leven geroepen in 2009 en sindsdien geef ik workshops en werk ik in opdracht en maak ik eigen werk. 

 

In 2014 mijn eerste masterclasses EcoPrint en natuurlijk verven gevolgd bij Pia Best-Reininghaus (Duitsland), Vilte Kazlauskaite (Litouwen), Irit Dulman (ISR), Pam de Groot (Australië) en Leentje van Hengel (Nederland)

indigo natural dye

 

 

 

 

 

 

Viscoseprint, gemaakt tijdens een masterclass bij Pia Best Reininghaus. Dit werk werd tentoongesteld in de LocHal in Tilburg, dec 2019-febr 2020.

Dierbaarste lapje EcoPrint Pia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2014 naar Istanboel afgereisd om daar van de Turkse viltmeester Mehmet Girgiç (TUR)  de oorspronkelijke viltechnieken te leren. Een gatenvest heb ik gevilt bij Kate Ramsey (IR) en een workshop oppervlaktebewerkingen, zoals sumi en kakishibu gevolgd bij Jorie Johnson (USA/JAP)

IMG_1864.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Alternative Marling bij Elin Noble  (USA) gevolgd. Niet met natuurlijke verfstoffen, maar wel erg leuk en verrassend.

marmeren-op-zijde

 

 

 

 

 

 

Vervolgens verder gewerkt als autodidact, nieuwe technieken onderzocht, waaronder de ontdekking van mijn eigen methode om leer te beitsen (de Belle Beitsmethode).
Geleidelijk een eigen stijl ontwikkeld…

 

 


Sinds 2019 heeft het Ecoprinten op leer een grote vlucht genomen. Ook voor deze techniek kun je bij mij terecht voor een workshop.

fullsizeoutput_21c5

 

In workshops en masterclasses VILTEN en ECOPRINT  en NATUURLIJK VERVEN deel ik mijn nieuwe inzichten. Van harte welkom!

Met hartelijke groet!

0clip_image002

Meer weten over de workshops klik hier
Lees verder interview met Carla 2016

  0clip_image002