ECOPRINT CELLULOSEVEZELFEEST

Ecoprint katoen

EcoPrint op katoen, gemaakt door Janneke Versluis bij de Workshop T-SHIRT UPCYCLEN

EcoPrinten op stoffen, zoals katoen, viscose of linnen, is niet altijd even gemakkelijk. Dat komt, omdat deze vezels plantaardig zijn en geen proteïnen bevatten. Als je deze cellulosevezels voorbehandelt met een beitsmiddel gaat het Ecoprinten stukken beter.

Bij de workshop T-SHIRT UPCYCLEN leer je hoe je plantaardige vezels kunt beitsen, zodat de kleur van de bladeren goed opgenomen kan worden door de stof. Als je het juiste beitsmiddel kiest, word je beloond met een resultaat, waar je veel voldoening aan kunt beleven. Ecoprinten op katoen wordt zo een koud kunstje!

Dit bericht werd geplaatst in Arti Eco, Botanical Printing, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, luxury gifts, Natural dye, natuurlijke materialen, natuurlijke uitstraling, plantaardig verven, slow fashion, T-shirt EcoPrinten, Uncategorized, workshop EcoPrint en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.