De kleurrijke EcoPrint van Saskia

Kleurige EcoPrint

EcoPrint met kleur

Saskia volgde de workshop EcoPrint Leer Naturel in mijn tuin. Tot onze verbazing bleek bij het openen van de bundels dat haar EcoPrint de drie primaire kleuren rood, geel en blauw bevatte. Stunning! We waren zeer aangenaam verrast en natuurlijk wilde ik heel graag weten door welke planten of bloemen de kleuren rood en blauw veroorzaakt werden. Omdat Saskia vóór het inrollen van de bundel een foto had gemaakt, kon ze het me precies vertellen. Het natuurlijke pigment van de rode prunus heeft in dit EcoPrint proces een blauwe kleur afgegeven. Het oranje bloemetje van de cosmos sulphureus is verantwoordelijk voor de rode kleur.

Dat wil ik ook

Zo rood had ik het nog nooit gezien. Zo’n rode kleur zou ik heel graag een keer in mijn eigen EcoPrint willen zien. Een week later lag er een brief van Saskia op de deurmat mét een envelop met zaadjes van de cosmos erin. Lief! En nu de natuur haar gang laten gaan en wachten, totdat de zaadjes bloemetjes zijn geworden…..

Dit bericht werd geplaatst in Arti Eco, Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, ecoprint kleur, Ecoprint Leer, EcoPrint on Leather, EcoPrint op Leer, EcoPrinten, natuurlijke materialen, natuurlijke uitstraling, slow fashion en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De kleurrijke EcoPrint van Saskia

  1. Pingback: Ecoprinten: Op weg naar een rode bloemafdruk. | Carla van Belle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.