Ecoprinten Catalpa

Ik heb een boom geplant!


Omdat mijn gast-Catalpa van vorig jaar vertrokken is, heb ik er nu zelf een aangeschaft. De bladeren laten zich zo fantastisch mooi ecoprinten. Dat wil ik het komend seizoen natuurlijk niet missen!


Of je nu ecoprint op wol, zijde, leer of katoen, het catalpablad is met zijn lichtgroene kleur en prachtige vorm altijd prominent aanwezig. De mooie nervenstructuur en het verfrissende groen van het blad kunnen een hele ecoprint optillen en laten stralen.

Vaak begin ik bij het ecoprinten met het leggen van de grootste bladeren. Die vormen de basis, het fundament van waaruit je de compositie kunt opbouwen.

Catalpabladeren zijn van die heerlijk duidelijke bakens, waaraan kleine blaadjes zich kunnen optrekken. Zoals kinderen onder moeders rokken…

En verder….

Ik heb gekozen voor de Catalpa Bignonioides ‘Nana’. Of deze hetzelfde ecoprint als mijn logé van vorig jaar moet ik nog ontdekken……

Kom jij ook een WORKSHOP ECOPRINTEN volgen in Oisterwijk? Dan weet je vanaf nu dat er een catalpa in mijn tuin staat. Je mag plukken zolang de voorraad strekt.

Dit bericht werd geplaatst in Arti Eco, Botanical Printing, Botanisch printen, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, ecoprint kleur, Ecoprint Leer, EcoPrint on Leather, EcoPrint op Leer, EcoPrinten, Natural dye, natuurlijke materialen, natuurlijke uitstraling, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.