Ecoprinten Cochenille

Een spetterend kleurenspel!

Wat een heftig kleurtje hebben die bladluizen van de Canarische eilanden, zeg! In korte tijd kleurde het cochenillebad het leer diep red velvet. Vooral op de vleeskant van het leer was het rood heftig en intens. De cochenille en de blauwe kleurdekens kwamen bij deze ecoprints gelukkig goed uit de verf. Bravo voor Janneke en Carla!

Ecoprint op cochenille met ijzer

Bij deze ecoprints van Marion en Jeannette moest het ijzer hard werken om tot het diepe verzadigde rood door te dringen. IJzer maakt het roze iets grijzer, waardoor er verschillende roze kleurtonen ontstaan. Jeannette heeft haar roze vel leer nog een tweede keer ge-ecoprint voor een nóg krachtige resultaat.

En natuurlijk was het weer heel gezellig, met veel gepraat over ecoprintweetjes en met goddelijk wortelsoep van Marry.

Dit bericht werd geplaatst in Arti Eco, Botanical Printing, Botanisch printen, EcoPrint, Ecoprint inspiratie, EcoPrint Inspiration, ecoprint kleur, Ecoprint Leer, EcoPrint on Leather, EcoPrint op Leer, EcoPrinten, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.