ECOPRINTEN in de DORDOGNE

ZA 9 t/m ZO 17 SEPT 2023

WORKSHOP ECOPRINTEN & PLANTAARDIG VERVEN

WOL ZIJDE ÉN KATOEN

IN GEEL BLAUW EN GROEN

THEMA ‘ONDERWATERWERELD’

WANNEER ZA 9 t/m ZO 17 sept 2023

LOCATIE Studio Felt & Fibers, Dordogne Frankrijk

LOGIES Volpension

MAX 10 personen

GASTPAAR Esther & Jan Meijer

ORGANISATIE Esther Meijer www.feltandfibers.com

DOCENT Carla van Belle

INFO & INSCHRIJVEN Esther
INFO & AANMELDING Carla

Wie gaat er mee op Ecoprint-vakantie?
‘Na een frisse douche en een zonnig ontbijt ben je nieuwsgierig naar wat de dag je brengen zal. Je huppelt naar het authentieke en sfeervolle atelier, waar je gelijkgestemden ontmoet. Het begint te kriebelen in je buik, je hebt er zin in.’
(uit eigen ervaring)

Om de omgeving te ontdekken, neemt Esther ons mee op plantenexcursie.
Met voldoende bladeren op zak kan het Ecoprint-festijn losbarsten. We beginnen eenvoudig en daarna wordt het proces gecompliceerder. Na het beitsen van de stoffen, maken we proeflapjes, die we verven en Ecoprinten in verschillende kleurencombinaties van geel, blauw en groen. Ook maken we gebruik van ijzer- en kleurdekens. In drie dagen werken we toe naar een kleurig, geprint wollen of zijden MASTERPIECE naar eigen keuze.

Na een tussentijds uitstapje in de buurt van de studio gaan we aan de slag met de katoenen stoffen. Twee dagen vrolijk in de weer met beitsen, verven in meerdere baden en werken met kleur- of ijzerdekens. Alle natuurlijke kleuren smelten in de stoompot verrassend samen. We gaan het zien!

Ecoprint-niveau
Voor elk wat wils. Deze workshop is toegankelijk voor zowel beginners als ervaren Ecoprintsters.


Materialen
De kosten bedragen €65,- inclusief proeflapjes, beits- en verfmiddelen en exclusief twee witte masterpieces (één wol/zijde en één katoen). Proeflapjes of extra stoffen mag je eventueel ook zelf meenemen. Mogelijk kan ik op verzoek witte kleding voor jouw masterpieces aanschaffen (ongeveer €40/stuk). Wijzigingen voorbehouden.

INFO & INSCHRIJVEN Esther

INFO & AANMELDING Carla