Gratis Workshop 16 juni 2017

IMG_4737

Viltwerk gemaakt door Jeanne. Ze werd geïnspireerd door ‘Portret’ van Miro 1938

Wie wil werken met textiel en plezier beleeft aan creatief bezig zijn, kan sinds een jaar terecht voor dagbesteding bij Belle Creatief Zorgatelier in Oisterwijk. Textielkunstenares Carla van Belle begeleidt hier mensen met een autismespectrumstoornis bij hun wekelijks terugkerende handwerk. Ook andere cliënten met psychische en/of lichamelijke problemen vinden steeds vaker de weg naar het Zorgatelier. Ter gelegenheid van het eenjarig jubileum biedt de kunstenares een gratis workshop aan in het atelier aan de Gemullehoekenweg 41 te Oisterwijk op vrijdagochtend 16 juni. Textielkunst en textielambacht zijn hierbij de voornaamste uitgangspunten. Maar ook schilderen of tuinieren behoren tot de mogelijkheden. Carla van Belle legt de nadruk op het erkennen en aanboren van de unieke talenten van elke specifieke deelnemer en het ervaren van plezier van creëren. Zo ontstaat onder de handen van één deelnemer op geheel organische wijze een vreemde vilten vogel, terwijl de ander minutieus borduurwerk uitvoert. Het stimuleren van het creatieve brein heeft een positief effect op de ontwikkeling van ieder mens. Het creatief bezig zijn geeft afleiding, rust in het hoofd, zelfvertrouwen en voldoening. En bovendien heeft het een positieve uitwerking op het dagelijkse leven van de cliënten. Het wekelijkse karakter zorgt voor de continuïteit. Zo gaf een deelnemer het aan:’Op maandag slaap ik goed, want dinsdag mag ik weer naar Carla.’ Een groep bestaat uit maximaal 4 personen, waardoor veel ruimte is voor individuele aandacht én voor lotgenotencontact.

Om de verbinding nog verder door te trekken met de Oisterwijkse samenleving wordt er incidenteel een reguliere workshop binnen het zorgatelier georganiseerd. Belle Creatief Zorgatelier is elke dinsdag open voor publiek. Dit is te zien aan het stoepbord en de poort, die open staat.

Wil je meedoen met de gratis workshop op vrijdag 16 juni. Meld je aan via carlavanbelle34@gmail.com of bel o6 44780443

Dit bericht werd geplaatst in ASS, Autisme spectrum stoornis, creatief borduren, Uncategorized, vilten, zorgatelier, zorgatelier oisterwijk en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.